Nye indlæg

 

Afsked med en betydningsfuld ekvipage og elev

19-06-2015
Jeg har undervist denne ekvipage i snart to år og må sige, det har været lidt svært at give slip på netop disse.
Parret har udviklet sig utrolig meget siden, jeg startede med dem. Jeg fik en lidt uviden (inden for dressurteknik) rytter og en ung fjordhest hest i hænderne og det var nu min opgave at få dem til at arbejde godt sammen. Højre side var svær og højre galop var slet ikke muligt. Bare et anspring kunne give lidt problemer og der var sagt kort lidt at tage fat på ;-)

Katrine var heldigvis klar til at knokle og lære og det gjorde hun, og Ferbie ligeså. Det tog sin tid at finde det helt rigtige sammenspil, men som tiden gik og undervisningen efterhånden begyndte at sidde i Katrine også i egen træning, så kom højregaloppen lige så stille.
Det hele fungerer dog kun, når Katrine formår at gøre det nemt for sig selv, hvilket lyder helt tåbeligt, men når man rigtig gerne vil hjælpe hesten og yde maksimalt, giver det ikke altid det bedste resultat faktisk. Det har Katrine efterhånden lært og jeg må sige, hun har rykket sig. Ikke mindst på hendes viden, for tænker hun godt efter, ved hun akkurat, hvad der skal til efterhånden, så skal kroppen bare lige følge med ;-)

Jeg havde sidste undervisningtime med parret i søndags til kurset, hvor de virkelige trådte i karakter. Her fandt parret nemlig de heltrigtige knapper. Nogle Hun har knoklet for at finde og bruge. Siden hen også positiv respons tilbage fra hende, at knapperne fortsat har virket. Dejlig afslutning på et godt og udviklingsrigt samarbejde.

De er gået fra ikke at kunne sætte i højre galop til at få placeringer i næsten samtlige ld og lc starter. Tingene kom ikke lige så nemt i LB, hvis man ikke huskede at ride, men når de sjuskede, fik de alligevel 63-65 %, så udvikling er bestemt det rette ord at bruge og sikke et stjernepar, de er blevet. Jeg er stolt af mit arbejde med denne ekvipage og ikke mindst af Katrine, som selv i de sværeste tider har holdt modet oppe.

Katrine skal til august starte hos gardahusarrerne og der bliver derfor ikke meget tid til privat ridning. Katrine vil dog stadig være en del af JJ Dressage teamet og jeg glæder mig til et forhåbentligt gensyn på en måske ny hest efter uddannelsen.

Har kun tilbage at sige tak for et fantastisk samarbejde, som jeg personligt har nydt og haft fornøjelse af at udvikle og følge. Stor glæde, jeg kan dele med en rytter, som kan være stolt af sig selv. Jeg kan kun håbe på et gensyn.
 

Kategori: 2015

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Julie Marie Albrecht Jensen  | Tlf.: +45 29452809 | JJDressagemail@gmail.com