Nye indlæg

 

Unico solgt

02-12-2014
Bare at skrive det, giver mig blandende følelser.
Jeg havde håbet, Unico ikke skulle videre. At han skulle blive gammel på mine forældres gård og holdes lidt gang og hygge sig. Unico har jo mange ”men”'er og kan derfor ikke opstaldes hvor som helst. Det var en utrolig svær beslutning, men med uddannelse, fuldstidsjob og undervisning, måtte jeg indse, at jeg ikke havde tid til at holde ham i gang, og når der ingen fremtid er på ham både gangmæssigt og aldersmæssigt, måtte han videre og finde et godt sted at blive pensioneret.

Jeg var tidligere på året et sted og undervise en sød dame, som hedder Henriette. Hun var netop gået i gang med at ride igen efter flere år og havde fået part, men tanken var at købe hest på et tidspunkt. Efter god snak og flere undervisningstimer slog det mig, at hun kunne være en potentiel køber til min bedste ven. Hun var derefter at prøve ham og det gik super fint. Unico har en lidt svær takt at sidde på, så det var selvfølgelig en udfordring, men alt i alt gik det rigtig fint. Henriette vidste dog endnu ikke, om hun var klar til at få egen hest endnu, det var jo lidt tidligere end planlagt.
Som tiden gik kunne hun dog ikke få tankerne væk fra Unico og vi aftalte, at hun skulle komme og ride ham et par gange om ugen. De havde god kemi og efterhånden fandt de længere og længere ind til hinanden. Hun fandt glæde i hans frækheder ligesom jeg, og det var jo rigtig dejligt!
Endelig tog hun beslutningen, at hun ville købe Unico, hvilket både ramte hårdt, men også glædeligt. Det er hårdt at skulle af med sin bedste ven gennem næsten 5 år, men han kunne ikke få det bedre, hun vil komme til at holde ligeså meget af ham, som jeg. Og det vigtigste.. han vil blive holdt i gang og være nummer 1 i hendes hverdag, hvilket han fortjener.
Men.. Vi skulle jo lige godkende stedet først, så det var vi nede at besøge. Heldigvis var det et sted, hvor vi kunne se Unico trives og det bedste er, at Henriette kun bor 5 min. derfra og er der derfor flere gange om dagen. Nå .. så skulle det ske jo. Unico skulle af sted. Fredag kørte min mor ham til stedet, da Henriette meget gerne ville have weekenden med ham, hvilket var fuldt ud forståeligt. Vi besluttede derfor at besøge ham allerede om søndagen, så jeg kunne sige ordenligt farvel. Det var intet mindre end skønt at sige hej til Unico igen, han var meget frisk og glad for at se os og så ud til at trives. Det er dog lidt tomt i vores egen stald, at han ikke er der med hans ”jeg er glad for at se dig” udtryk og dejlige personlighed. Planen er dog, jeg stadig skal ride Unico engang i mellem og undervise Henriette, så et helt farvel er det heller ikke, hvilket også har gjort, at det er nemmere at tackle sorgen ved salget.
Sidste ridt om torsdagen inden, han blev kørt fredag, var dog succesfuldt med hele 15 ettere. Bedre slutning får man vist ikke!

Skønne dreng.. hvilken tid vi har haft sammen!
Jeg fik jo Unico allerede i mit sidste ponyår, med tanken på at lære ham at kende, inden det gik løs med juniorårene. Vi startede først i LA klasserne med mange placeringer og fik dermed en god start. Juniorårene var en dejlig tid med masser af landsstævner og endda med placering i en MB3 med 67 %.
Her blev vi også Distriksmester for hold to år i træk.
Så kom tiden med youngrider og det tog lidt tid at lære galoppirouetter, men da først de sad, gik det kun fremad. Vores største succes må dog være vores PSG i år til 69,7 %. Hold da op, det var en oplevelse. Men bare i år har han simpelthen gået så godt, at det har været endnu sværere at se i øjnene, at det er slut. Unico kunne jo nærmest det hele. Piaff og ettere m.m. Det har været en fornøjelse at have en hest som ham, hvilket jeg ved, jeg ikke får igen. En så øvelsesstærk hest er sjælden at finde. Nu gælder det de unge, som bliver et helt andet arbejde og bliver Solero bare halvt så øvelsesstærk som Unico er, kommer vi utrolig langt!

Gælder mig utrolig meget til at undervise dem, og hvilken glæde det er, at jeg kan komme og ride ham engang i mellem.
Ønsker Henriette alt held og lykke med den dejligste hest, jeg nogensinde har haft og vil få.
Tak for alle de gode minder Unico, du har været en fantastisk hest!!
 
Unico og Henriette på det nye sted
     
 
Minder
Distriksmesterskab for hold  LA4  MB3 til landsstævne på Broholm 2011  Vinder af PSG 2014  Piaff  Vinder af MB1 og 67 %  Stævne hygge  Sidste stævne
 
Vores bedste ridt:
https://www.youtube.com/watch?v=xMc32f3Uo_A

Kategori: 2014

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Julie Marie Albrecht Jensen  | Tlf.: +45 29452809 | JJDressagemail@gmail.com